Maalämpöpumput

Maasta energiaa edullisesti

Maalämmöllä lämpöä maasta

Maalämmön idea on hyödyntää auringon ”ikuista” energiaa, jota jatkuvasti varastoituu maaperään, kallioon ja vesistöihin. Maalämpö on käyttökustannuksiltaan edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitysvaihtoehto, sillä energiaa kuluu vain lämmön siirtoon maaperästä rakennukseen. Maalämpö soveltuu pientaloista isoihin liike- ja toimistorakennuksiin.

Miten maalämpöpumppu toimii?

Lämpö kerätään maasta putkistolla, joka sisältää lämmönsiirtonestettä. Lämpöpumpun kompressorin avulla maaperästä saatu lämpöenergia nostetaan lämmityksessä tarvittavalle tasolle ja lämpö siirretään lämmitysjärjestelmään ja lämpimään käyttöveteen. Putkisto voidaan sijoittaa maaperään vaakatasossa, porata kallioon tai vetää lämmitettävän kohteen lähellä sijaitsevaan vesistöön. Maalämpö sopii siis monenlaisissa ympäristöissä sijaitsevien talojen lämmitykseen.

Maalämpöjärjestelmää voidaan hyödyntää myös talon viilennykseen. Maapiiristä vedetään putkistot puhallinkonvektoreille, jolloin talon viilennys voidaan tuottaa pienellä sähkön kulutuksella ja samalla parantaa maalämpöpumpun hyötysuhdetta. Jäähdytykseen voidaan myös hyödyntää maalämpöpumpun kompressoria. Viilennykseen soveltuvat konvektorit löytyy Galletilta.

Elcool ja MV-Jäähdytys yhdistivät voimansa

Yhdistymisen myötä Elcoolin palvelualue on nyt valtakunnallinen ja käytössämme on MV-Jäähdytyksen varaosa- ja korvauslaitevarastot eri puolilla Suomea. Palvelemme asiakkaitamme nyt jo yli 200 hartiaisen henkilöstömme voimin. Tutustu tästä MV-Jäähdytyksen lämmitys -palveluihin.